... / Startsidan / Energi

Om Maxim

Maxim hjälper dig som proffs såväl som motionär att optimera din kost och maximera ditt träningsresultat genom att erbjuda ett brett sortiment av kosttillskott och peppa dig att utmana dina gränser.

Maxims historia

Maxim betyder ”grundläggande princip”, ”motto” eller ”levnadsregel”. Ordet härstammar från latinska ”Maximus”, som betyder ”Den största”. Steve Jennings, som startade Maxim, tyckte allt det där passade in på hans vision, men vad han främst fastnade för var ordets estetik och symmetriska form. Två m med ett x i mitten.

Steve Jennings var å andra sidan en väldigt speciell man. Han var en nyfiken entreprenör och en entusiastisk cyklist. Trots att han hade lagt sin atletiska karriär åt sidan cyklade han ofta för glädjen och motionens skull. Det var så han träffade cyklisten Chris Boardman. De lärde känna varandra och Steve började fundera på hur han med sin kunskap kunde hjälpa Chris att bli bättre. Tillsammans med ett forskarteam började han utveckla vad som skulle bli Maxims grundsten; ett rent kolhydratkoncentrat som gav Chris maximal energi under träningar såväl som tävlingar. Detta var 1991. 1992 gick (eller cyklade) Chris och vann OS-guld i bancykling, för att senare slå tre världsrekord och bära den gula ledartröjan tre gånger i Tour de France.

 

Varan finns i lager

Beställningsvara, levereras inom 2-6 dagar

Ring för aktuell saldo

Varan slut hos vår leverantör

 * Betygsättningen görs ut  från cykellandets bedömning och erfarenhet av produkten (med hjälp av våra kunder).

 

www.cykellandet.se | Fredsg 15, Sundbyberg | 08-28 44 51